29/7/13

Καλοκαιρινές αποδράσεις and a real (k)nightmare!

Το να παίζεις σκάκι είναι από μόνο του μία ευχάριστη απασχόληση· όταν όμως αυτό συνδυάζεται με ένα όμορφο περιβάλλον, καλή παρέα και την ευκαιρία να συναντήσεις και πάλι φίλους από άλλες πόλεις, αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα εξαιρετικά απολαυστικά! Δανείζομαι μερικές φωτογραφίες της κ. Στέλλας Μιλτιάδου από τη χθεσινή εκδήλωση στο Nikopolis club.

Η Σ. Μιλτιάδου (28/07/2013-Nikopolis club)

Όπως ήταν αναμενόμενο παίχθηκε σκάκι στη σκιά του μπαρ, με κυρίως πρωταγωνιστές το φίλο Γιάννη Παπαγεωργίου 

Γ. Παπαγεωργίου (αριστερά) με τον αεικίνητο Μ. Παππά

το Γ. Βόββα, το συντάκτη αυτής της ανάρτησης, τον Άγγελο Καίσαρη, τον επανεμφανισθέντα Άλκη Συγκούνα, τον Αλέξανδρο Μπενάτση, τον Κ. Πανακούλια, τον πρόεδρο μας κ. Ντίνο Συγκούνα, πολλά παιδιά από την Άρτα, όπως το Δ. Ξυλογιάννη, την Ηγουμενίτσα, όπως τον Α. Μπέμπη και πολλούς άλλους.

Α. Καίσαρης, Γ. Παπαγεωργίου, Ν. Συγκούνας (από το kesarisblogspot.com)

Γ. Βόββας-Nikopolis club



Αυτά έξω από το νερό! Αλλά μην νομίζετε ότι δεν γίνετε να δοκιμάσετε και μέσα σε αυτό! 

Μ. Παππάς, Α. Καίσαρης, Α. Συγκούνας, Α. Μπέμπης 

με το Μιχάλη να ψάχνει το χαμένο πιονάκι στο βυθό της πισίνας! ( Όχι, αστειεύομαι! Μάλλον απλά του άρεσε η ιδέα αυτής της υποβρύχιας φωτογραφίας!)


Αυτά στο Nikopolis! Πιο βόρεια, παίζεται αγωνιστικό σκάκι με τον Adams στο Dortmund να πετυχαίνει μία πραγματικά εντυπωσιακή νίκη εναντίον του Caruana στην άμυνα Berlin! A real (k)nightmare! :0)


22/7/13

Σκάκι και αντιηλιακό!

      Κατ' αρχάς δεν χρειάζεται να είστε τόσο προετοιμασμένοι όσο ο Rapport στην παρακάτω παρτίδα με τον Vachier-Lagrave από τον πρώτο γύρο του Biel! Θα χρειαστεί όμως να έχετε τα βασικά για μία ωραία εκδρομή στην Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα στο Nikopolis club, δηλ. πετσέτα, αντιηλιακό και διάθεση να συνδυάσετε τις σκακιστικές με τις κολυμβητικές σας ικανότητες! 


 Αυτή την Κυριακή λοιπόν (28/07/2013) διοργανώνουμε μια ευχάριστη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και προχωρημένους, καθώς η συμμετοχή είναι ελεύθερη. 

 Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα

21/7/13

Διαρκής σκακιστική αξιολόγηση!

Τελευταία στη χώρα μας γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από την έννοια της αξιολόγησης· της αξιολόγησης των δομών του δημοσίου, της αξιολόγησης των υπαλλήλων κ.ο.κ. Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο η έννοια αυτή είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό γενικότερα, με την ίδια τη φύση του σκακιού, αλλά και με τη ζωή των αθλητών του.

20/7/13

Για λόγους πληρότητας


Αν και το ματς έχει τελειώσει εδώ και αρκετές ημέρες, δημοσιεύουμε σήμερα την τελευταία παρτίδα ανάμεσα στον Γ. Βόββα και τον Α. Μπενάτση. Ο Γιώργος είχε τη διάθεση, αν και έχασε στην τελευταία παρτίδα, να τη σχολιάσει και αυτή και να μας τη στείλει. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν - τα οποία υποσχέθηκε πώς θα γράψει ο Ν. ο Τεπελένης-, δείτε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μπορεί, όπως και σε άλλες παρτίδες να υπήρχαν λάθη, ωστόσο η θέση ήταν ενδιαφέρουσα, όπως και οι αποφάσεις των δύο παικτών.