3/3/17

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2017
Αριθ. Πρωτ.: 631/20-2-2017

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (2017)
ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (2017)

  1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών προκηρύσσει, σύμφωνα με την  υπ’ Αριθ. Πρωτ.: 98242/6-2-2017 προκήρυξη της ΕΣΟ το Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών Ιωαννίνων και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Ιωαννίνων για το 2017.

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαρτίου 2017 στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ. πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Δικαίωμα συμμετοχής στα ατομικά πρωταθλήματα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, όλου του Νομού Ιωαννίνων.
Στα ομαδικά πρωταθλήματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλου του Νομού Ιωαννίνων, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).
  1. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:
Οι θέσεις πρόκρισης για τα μαθητικά πρωταθλήματα της Τ.Ε.Σ.Σ. Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα 18-19 Μαρτίου έχουν ως εξής:
 Η συμμετοχή στο ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2017 της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. είναι ανοικτή. Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο ομαδικό πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ομαδικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΔΕ από το οποίο θα προκύψουν οι θέσεις πρόκρισης για το αντίστοιχο Πανελλήνιο ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών.
Στα ατομικά πρωταθλήματα θα προκριθεί το 20% κατά σειρά κατάταξης για κάθε πρωτάθλημα. Για τα πρωταθλήματα με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό προκρίσεων σε συνεννόηση με την Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαιούνται συμμετοχή στην Τελική Φάση όσοι πήραν τις προκρίσεις ανά τάξη σύμφωνα με τον ισχύοντα πίνακα θέσεων πρόκρισης ανά Ένωση και Τοπική Επιτροπή και το σύστημα των επιλαχόντων που ισχύει. Για παράδειγμα εάν από τους πρώτους 5 προκριθέντες μιας τάξης δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση οι τρεις, αυτοί αναπληρώνονται από τον 6ο, 7ο και 8ο κ.ο.κ.
Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία.  Η ΕΣΟ θα ασκήσει έλεγχο στις δηλώσεις συμμετοχής των ενώσεων – τοπ. επ. και δεν θα γίνει δεκτή καμία υπέρβαση στον αριθμό των προκρίσεων ανά τάξη.
Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στην Τελική Φάση και όσοι αγωνίστηκαν και δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν και στα προκριματικά ομαδικά του 2017 και η ομάδα του σχολείου τους προκρίθηκε και συμμετείχε στην τελική φάση. Διευκρινίζεται  ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά όσους δεν έχουν προκριθεί στο ατομικό πρωτάθλημα. Όσοι μαθητές λυκείων συμμετέχουν με την ομάδα τους στην τελική φάση (βλέπε 6.Α), έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην τελική φάση των ατομικών πρωταθλημάτων μαθητών λυκείου.
Η ΕΣΟ μπορεί να δώσει ένα μικρό αριθμό επιπλέον προκρίσεων σε περιοχές που έχουν λίγες θέσεις αλλά διεξάχθηκαν προκριματικά με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών (απόφαση ΔΣ 2.12.2008).



  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Θα διεξαχθούν σε τρεις ομίλους: ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και  δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση  του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις).
Για την ενίσχυση των συμμετοχών ομάδων λυκείων, δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις προκρίσεις, δηλαδή επιτρέπεται η ελεύθερη συμμετοχή ομάδων λυκείων στους τελικούς, με την απαραίτητη προϋπόθεση αυτές να έχουν συμμετάσχει στους προκριματικούς των περιοχών τους.
Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία, την
  Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ του Ιανουαρίου 2017.  Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων



  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Τα πρωταθλήματα (ομαδικά και ατομικά) θα διεξαχθούν χωρίς ηλεκτρονικά χρονόμετρα. Με τη συμπλήρωση 30΄ λεπτών από την έναρξη του γύρου, ο επικεφαλής διαιτητής και οι διαιτητές κάθε κατηγορίας θα είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση σκακιστικού χρονομέτρου με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε αθλητή, χωρίς επιπρόσθετο χρόνο σκέψης για κάθε κίνηση. 
  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο
11 Μαρτίου 2017
Τελετή Έναρξης
11:00
Σάββατο
11 Μαρτίου 2017
1ος – 5ος Γύρος
Έναρξη 11:15
Σάββατο
11 Μαρτίου 2017
Μπαράζ
14:40
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Ομαδικά Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 10:00 – 10:45, με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων. 
  
Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Κυριακή
12 Μαρτίου 2017
1ος – 5ος Γύρος
Έναρξη 11:00
Κυριακή
12 Μαρτίου 2017
Μπαράζ
Έναρξη 14:30
Κυριακή
12 Μαρτίου 2017
Τελετή Λήξης - Βραβεύσεις
Έναρξη 14:40
Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για τα Ατομικά Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 12Μαρτίου, ώρα 10:00 – 10:45 και με βάση τους πίνακες ανά κατηγορία, που θα έχουν αναρτηθεί στο χώρο των αγώνων.



  1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για τα ομαδικά πρωταθλήματα:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Β) Για τα ατομικά πρωταθλήματα:
     Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Για κυκλικό σύστημα (roundrobin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).
  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:
Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα 50 Ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στον διευθυντή των αγώνων.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
Κάθε σχολική ομάδα έχει το δικαίωμα να ορίσει έναν αρχηγό ομάδας καθώς και έναν αναπληρωτή. Αρχηγός ομάδας μπορεί να ορισθεί μόνο ένας από τους μαθητές που έχουν δηλωθεί στη σύνθεσή της (6άδα). Για τις αρμοδιότητες των αρχηγών ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ.
Απαγορεύεται η παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου προπονητών, γονέων, παραγόντων, συνοδών κλπ. 
Συνίσταται να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό η απομάκρυνση των αγωνιζομένων από τον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση θα γίνεται με ευθύνη των ιδίων ή των συνοδών τους, σε ότι αφορά την έγκαιρη προσέλευσή τους αλλά και την ενημέρωσή τους για αγωνιστικά / τεχνικά θέματα.
Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα έχει επιτρέψει ο διαιτητής, απαγορεύεται επί ποινή μηδενισμού,  σε όλους τους αγωνιζόμενους να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στις εγκαταστάσεις των αγώνων και σε οποιαδήποτε παρακείμενη περιοχή καθορισμένη από τον διαιτητή
Ορίζεται ρητά ότι η ευθύνη της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΟ) για θέματα ασφάλειας των συμμετεχόντων, πρόσκλησης ζημιών κλπ περιορίζεται μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου.
Ο ΔΑ έχει το δικαίωμα να αποβάλλει συμμετέχοντες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση και που δεν θα τηρούν τους κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας.

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Σωτηρίου Αθανάσιος και οι Διαιτητές από την Τ.Ε.Δ. Δ.Ε.

  1. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στα Ατομικά Πρωταθλήματα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και μετάλλια το 2ο και 3ο κορίτσι. Εάν ένα κορίτσι καταταγεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ιωαννίνων (το 1ο κορίτσι ανά τάξη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ιωαννίνων).
  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:
   Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στο e-mail του συλλόγου: ioa_chess_club@yahoo.gr μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.
Λόγω περιορισμού στο ανώτατο όριο των μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.  Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και με τον κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου τηλ: 6972873945 ή να απευθυνθείτε στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών -Αγ. Μαρίνης 58 (παλιό κτηνιατρείο) τηλ: 2651075485 (απογεύματα)
Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει να αναφέρονται: ονοματεπώνυμο, Τάξη, Σχολείο
Οι μαθητές μπορούν να αγωνισθούν μόνο στο πρωτάθλημα και βαθμίδα την οποία φοιτούν.
 Α) Για τα ομαδικά πρωταθλήματα: Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς (αγωνίζονται 4 άτομα σε κάθε γύρο), αλλά μπορούν στην ίδια ομάδα να δηλωθούν μέχρι 6 άτομα (2 αναπληρωματικοί). Στην τέταρτη σκακιέρα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζεται μαθήτρια. Οι υπόλοιπες σκακιέρες είναι γενικές. Οι αθλητές της ομάδας πρέπει υποχρεωτικά να φοιτούν στο ίδιο σχολείο.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

  1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη το πολύ από 6 μέλη), με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
 Κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
  1. ΓΕΝΙΚΑ:
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής  διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 2 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 20/12/2014). Σε περίπτωση που στην παρτίδα έχει τοποθετηθεί από το διαιτητή χρονόμετρο, ισχύει ο κανονισμός όπως προβλέπεται από το FIDE handbook, Laws of Chess (ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 1 αντικανονική κίνηση).
Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών-συμμετεχόντων  μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των συμμετεχόντων τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαγεωργίου Ιωάννης
Μπενάτσης Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add