9/6/13

"Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται.."


Διεξήχθη τελικά σήμερα ο αγώνας της ομάδας μας με την ομάδα της Πτολεμαΐδας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μας. Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή της εξέλιξης του ματς για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

  Η πρώτη παρτίδα που τελείωσε ήταν η 4η σκακιέρα, στην οποία έπαιζαν με τα λευκά ο Κοσμίδης Ιωάννης (Πτολεμαΐδα) με το Διονύση Μπλέτσιο. Ο Διονύσης τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά δυστυχώς σήμερα βρέθηκε να υπερασπίζει μία άχαρη θέση. Μετά μια σημαντική του αβλεψία έχασε ένα πιόνι και αμέσως εγκατέλειψε.


Η δεύτερη παρτίδα ήταν αυτή ανάμεσα στους Σιδηρόπουλο Νίκο (Πτολεμαΐδα) με το δικό μας Παππά Μιχαήλ (μαύρα). Ο Μιχάλης "έβγαλε" μία θέση όπου ο αντίπαλος του είχε το απομονωμένο πιόνι (δ4). Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στρέφεται γύρω από την προώθηση δ5 (αν δηλ. είναι καλή για το λευκό ή όχι). Δυστυχώς για τον Μιχάλη, μετά το ...Ββ6?, επέτρεψε το δ5 υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις.


   
  Τρίτος αγωνίστηκε ο προπονητής της ομάδας μας, ο κ. Άγγελος Καίσαρης. Στο μεγαλύτερο μέρος η παρτίδα του με τον Θεοδουλίδη Θεόδωρο ήταν ισόπαλη, αλλά με μια τραγική αβλεψία επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει ολόκληρο το βαθμό.

  Με το σκορ να είναι στο 3-0 η τελευταία παρτίδα είχε πια ενδιαφέρον μόνο προσωπικό. Στην πρώτη λοιπόν σκακιέρα αγωνίστηκαν για το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών ο Γιάννης Παπαγεωργίου και για την ομάδα της Πτολεμαΐδας ο κ. Λαγοπάτης Νίκος. 

 

  Ο Γιάννης μάλλον ξαφνιάστηκε από το Ιxe4 και αντέδρασε άσχημα δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στον αντίπαλό του. Έδειξε όμως, όπως πάντα άλλωστε, μεγάλη μαχητικότητα και επινοητικότητα. Δημιούργησε αρκετές δυσκολίες για τον μαύρο και τελικά αμείφθηκε γι' αυτό. Ο κ. Λαγοπάτης έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας κάπως αργά, πράγμα που στο κρίσιμο σημείο έπαιξε το ρόλο του. Δεν βρήκε την καλύτερη συνέχεια και ο Γιάννης με έξυπνο τρόπο πήρε τον βαθμό για την ομάδα των Ιωαννίνων.


  Συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν σήμερα, στο διαιτητή κ. Κώστα Πανακούλια και φυσικά ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add