10/6/14

1o ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP

Στο διάστημα από 

Δευτέρα, 16 Ιουνίου έως Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014,

ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών 

διοργανώνει 

το πρώτο καλοκαιρινό 

προπονητικό camp.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:
  1. Παρτίδες rapid (παρτίδες δηλ. γρήγορου σκακιού, με διάρκεια έως 25΄)
  2. Σιμουλτανέ (με τον Νικόλα Τεπελένη)
  3. Ενότητες για τη λύση τακτικών προβλημάτων
  4. Ενότητες για την ανάλυση παρτίδων και
  5. Παρουσιάσεις με θέματα από τους καλύτερους παίκτες της ανδρικής ομάδας 
  6.  Χορήγηση σκακιστικού υλικού, που θα δοθεί στους συμμετέχοντες, 
  7. Συμμετοχή σε αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας μας, εξασφαλίζοντας έτσι μία μοναδική σκακιστική εμπειρία! 
[Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο camp θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν με την ομάδα μας στον αγώνα που προγραμματίζεται με την αντίστοιχη ομάδα της Καρδίτσας, η οποία θα βρεθεί στην πόλη μας για το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου, με το πέρας δηλ. του δικού μας camp!] 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Το camp ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στις 6:00 μ.μ. και τελειώνει την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 περίπου στις 13:30 μ.μ.

Σε καθημερινή βάση οι δραστηριότητες θα ξεκινάνε περίπου στις 6:00 μ.μ. και θα τελειώνουν έως τις 9:00 μ.μ., με εξαίρεση την τελευταία ημέρα, όπου προβλέπεται να ξεκινήσουμε στις 10:30 π.μ. και να τελειώσει το camp γύρω στις 13:30 μ.μ.

[Επειδή ενημερώθηκα από τον κ. Σωτηρίου ότι αρκετά παιδιά έχουν πρόβλημα με το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής, ανάλογα με τις ανάγκες των περισσοτέρων. Οι ώρες δηλ. της τελευταίας ημέρας είναι προς συζήτηση με τους συμμετέχοντες στο camp και τους γονείς τους!] 

Ο υπεύθυνος του προπονητικού camp κος Σωτηρίου Αθανάσιος σε καθημερινή βάση θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων που θα γίνουν την συγκεκριμένη ημέρα, ενώ θα ακολουθεί μία ενότητα με την επίλυση τακτικών ασκήσεων, η οποία θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής χρόνος για "προθέρμανση" και την εύρυθμη λειτουργία των πάντων!

Είναι προγραμματισμένες για τη συνέχεια δύο παρουσιάσεις για περίπου 100 λεπτά (50 λεπτά η καθεμία) με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα περίπου 15 λεπτών, όταν θα προσφέρεται στα παιδιά κάποιος χυμός-αναψυκτικά κ.α.

6:00 - 6:05


6:10 - 6:40
· Παρουσίαση των ενοτήτων από τον Υπεύθυνο της Διοργάνωσης (5 λεπτά)

·      Ενότητα Λύσης Τακτικών Ασκήσεων (διάρκεια περίπου 30 λεπτά)


6:45 - 7:45

   1η Παρουσίαση, διάρκειας περίπου 50 λεπτών



7:45 - 8:00

  • Διάλειμμα με τη χορήγηση στους συμμετέχοντες χυμών-αναψυκτικών



8:05 - 8:55



  • 2η παρουσίαση, διάρκειας 50 λεπτών


Οι συμμετέχοντες και τα θέματα των παρουσιάσεων

Στο πρώτο μας camp μπορούν πρακτικά να συμμετάσχουν όλοι! Βέβαια, οι περισσότερες παρουσιάσεις θα απευθύνονται σε παίκτες που έχουν μία πρώτη σκακιστική εμπειρία, (όχι αρχάριοι) περίπου 1200-1600 στη λίστα του elo.

Ο στόχος όλων των παρουσιάσεων-διαλέξεων θα είναι η βελτίωση των σκακιστικών ικανοτήτων όλων όσων συμμετάσχουν με έμφαση στην εφαρμογή των θεμάτων που θα παρουσιαστούν.

Τα θέματα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν είναι:
  1. Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν σύγχρονα σκακιστικά προγράμματα π.χ. chessbase, σκακιστικές μηχανές όπως το fritz 14, Houdini κ.α.
  2.  Εκμάθηση και άσκηση πάνω στα βασικά τακτικά μοτίβο.
  3. Στρατηγική εκτίμηση θέσεων-επιλογή υποψηφίων κινήσεων.
  4. Βασικές ιδέες των ανοιγμάτων με έμφαση στις πιονοδομές και στην ιστορική τους εξέλιξη.
  5. Ανάλυση παρτίδων.
  6. Βασικά φινάλε.
Όλες οι παρουσιάσεις θα επιτρέπουν τη συμμετοχή των παιδιών με τρόπο ενεργητικό, καθώς αυτός θεωρούμε ότι είναι ο ενδεδειγμένος παιδαγωγικά τρόπος για την πρόοδο κάποιου. 

Προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές να αφομοιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα όσα θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του camp, θα χορηγήσουμε στο τέλος της διοργάνωσης το υλικό με όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του.

Η ομάδα πίσω από τη διοργάνωση

Διοργανωτής του camp:  Συγκούνας Κων/νος , πρόεδρος του Σ.Ι.Σ.
Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Σωτηρίου Αθανάσιος, αντιπρόεδρος Σ.Ι.Σ.
Εκπαιδευτές: Βόβας Γεώργιος, Καζαντζίδης Παναγιώτης, Μπάσιος Αθανάσιος, Μπενάτσης Αλέξανδρος, Νότσικας Γεώργιος, Παππάς Μιχαήλ και ο Τεπελένης Νικόλαος.

Εγγραφή και κόστος 

Επιχειρούμε με αυτή τη διοργάνωση να προσφέρουμε στα παιδιά μία μοναδική σκακιστική εμπειρία, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη εξέλιξή τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (5 ημέρες) θα μπορέσουν να διαπιστώσουν προσωπικές αδυναμίες, να έρθουν σε επαφή με ισχυρούς παίκτες, οι οποίοι θα τους κατευθύνουν υπεύθυνα.

Ο κάθε συμμετέχων-συμμετέχουσα θα έχει τη δυνατότητα να παίξει ενδιαφέρουσες παρτίδες, θα δει την ανάλυση των παρτίδων του και τα λάθη που έχει κάνει· θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περίπου 10 ώρες διαλέξεων, με ένα τρόπο που θα βελτιώσει τη σκακιστική του κατανόηση.

Όλα αυτά στην τιμή των 30 ευρώ· χρήματα που θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Φυσικά για την περίπτωση που υπάρχουν αδέλφια το κόστος για το δεύτερο παιδί θα είναι στη μισή τιμή. (30+15 ευρώ.)

Δήλωση συμμετοχής
Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε: 
Α. Κάθε απόγευμα από 6-8 μ.μ. για την εβδομάδα που διανύουμε, στο χώρο του Σωματείου μας. (Αγίας Μαρίνας 58 - τηλέφωνο: 26510-75485)

Β. Να επικοινωνήσετε με έναν από τους παρακάτω υπευθύνους της διοργάνωσης: 

  • Καζαντζίδης Παναγιώτης: 6944290221
  • Μπάσιος Αθανάσιος: 6946956248 ή στο basiosa@gmail.com
  • Μπενάτσης Αλέξανδρος: 6984062889
Υ.Γ. Ανάλογα με την συμμετοχή που θα υπάρξει, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν δύο τμήματα, ενώ προγραμματίζεται για το διάστημα έως τις αρχές Ιουλίου να λειτουργήσει παράλληλα ένα καλοκαιρινό τμήμα, το οποίο θα είναι σε καθημερινή βάση και σε ώρες που θα βολεύουν τους περισσότερους από όσους δηλώσουν συμμετοχή. Το πιθανότερο όμως αυτές να είναι πρωινές ώρες, αφού το απόγευμα θα απαιτείται η παρουσία αρκετών εκπαιδευτών στο camp. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add