28/12/14

Ένα υπέροχο σκακιστικό τριήμερο!!






Γράφει ο National Instructor
 Αλέξανδρος Μπενάτσης


Μια πραγματικά όμορφη σκακιστική γιορτή έλαβε χώρα το «εορταστικό» τριήμερο  από τις 26-12-14 έως τις 28-12-14 στο Σκακιστικό Σύλλογο Ιωαννίνων.
Η συμμετοχή όλων, μικρών και μεγάλων, ξεπέρασε τις προσδοκίες και πλέον πιστεύουμε βάσιμα ότι οι μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δε θα αργήσουν να έρθουν!

 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Την πρώτη μέρα οι «μικροί μας παλαίμαχοι», οι νεαροί πλέον πρωτοετείς φοιτητές των πανεπιστημίων της χώρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μαζί με τους μικρούς μας φίλους και τα παλαιότερα μέλη του συλλόγου, έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα της σκακιστικής μας γιορτής. Όλοι μαζί θυμηθήκαμε τα παλιά και γιορτάσαμε την επάνοδο τους με γλυκά, μουσική και φυσικά μπόλικο σκάκι!!!

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στους «παλιούς». Τα παλαιά μέλη του συλλόγου, οι άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν πολλά χρόνια το σκάκι στην περιοχή μας, μαζεύτηκαν και έδωσαν το δικό τους τόνο στη γιορτή μας. Ακολούθησαν αγώνες μπλιτζ, δηλαδή αγώνες που ο κάθε παίχτης έχει μόνο 5 λεπτά στη διάθεσή του για όλη την παρτίδα, στους οποίους πρώτευσε ο προπονητής του συλλόγου μας Γιάννης Παπαγεωργίου και ο Σπύρος Αναστασόπουλος.

Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στους «μικρούς» και αποδείχτηκε η πλέον συγκινητική απ’όλες καθώς στους αγώνες γρήγορου σκακιού των παιδιών,  συμμετείχαν παιδιά απ’την ευρύτερη σκακιστική περιφέρεια και όχι μόνο από τα Γιάννενα!! Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν παιδιά από την Άρτα και το Μέτσοβο.
Θεωρούμε σημαντικό επίτευγμα του συλλόγου μας όχι μόνο την σκακιστική πρόοδο των παιδιών, αλλά επιπλέον τη δυνατότητα που δίνει ο σύλλογος σε παιδιά από όλα τα μέρη της Βορειοδυτικής Ελλάδας να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να διασκεδάσουν μέσω του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος του σκακιού.

Στους «μικρούς» πρώτος στη γενική κατηγορία αναδείχθηκε ο Γιούτσος Βασίλης με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης είναι μόλις δευτέρα δημοτικού!!! Ο Τζαχρήστας Γιάννης, η Γιούτσου Μιράντα και ο Βρυώνης Κωνσταντίνος ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση και ο Τζαχρήστας Γιώργος πήρε την Τρίτη θέση. Στην κατηγορία γυμνασίου πρώτος αναδείχθηκε ο Τζαχρήστας Γιάννης, δεύτερος ο Θεοδώρου Βαλεντίνος και τρίτος ο Ανδρούτσος Μάριος. Μετάλλια απονεμήθηκαν επίσης και στις ειδικές κατηγορίες νηπίων και πρώτης δημοτικού. Στα νήπια πρώτευσε ο Μετσοβίτης Χάρης Δάλλας και στην πρώτη δημοτικού ο Βασίλης Καψάλης.

Ευχαριστούμε όλους όσοι έδωσαν «βροντερό» παρών με τη συμμετοχή τους. Ακολουθούν φωτογραφίες του σκακιστικού μας τριημέρου!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τη Δήμητρα Ηγουμενίδου και το Νίκο Ντέμο  για τις φωτογραφίες από το σκακιστικό τριήμερο που τράβηξαν και μας έστειλαν!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add