15/6/15

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΔΕ 2015

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΤΕΣΣΔΕ προκηρύσσει το  Ατομικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΔΕ που θα διεξαχθεί από   19 έως 21 Ιουνίου 2015, με ελβετικό σύστημα 5 γύρων στα  Ιωάννινα, στο Εντευκτήριο του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών (Αγ. Μαρίνας  58 – Παλιο Κτηνιατρείο, έναντι Πνευματικού Κέντρου). 
Τους  αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών.
 
2.    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 19 Ιουνίου
Άφιξη Σκακιστών      
Ως 18:00
Παρασκευή 19 Ιουνίου
1ος Γύρος
18:30
Σάββατο 20 Ιουνίου
2ος Γύρος
11:00
Σάββατο 20 Ιουνίου
3ος Γύρος
17:30
Κυριακή 21 Ιουνίου
4ος Γύρος
10:30
Κυριακή 21 Ιουνίου
5ος Γύρος
16:30
Κυριακή 21 Ιουνίου
Τελετή Λήξης
19:30 (μετά το τέλος των αγώνων)
 
(*) Αν προκύψουν αγώνες μπαράζ θα πραγματοποιηθούν το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων χωρίς αναβολή.
Στην τελετή λήξης είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των 3 νικητών. Αθλητής-τρια που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την τελετή λήξης θα χάνει τη θέση του και θα αναπληρώνεται από τον επόμενο-η στην κατάταξη.
 
3.    ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε σκακιστή-τρια, 90 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο κάθε σκακιστής-τρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής-τρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).
  
4.    ΔΙΑΜΟΝΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν  στο Εντευκτήριο του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών (Αγ. Μαρίνας  58 – Παλιο Κτηνιατρείο, έναντι Πνευματικού Κέντρου). Σε περίπτωση που ο αριθμός των αγωνιζόμενων είναι μεγαλύτερος των 30 οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερο χώρο που θα ανακοινωθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη.
Η διαμονή γίνεται με ευθύνη των αθλητών. Για πληροφορίες – ερωτήσεις –βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Παπαγεωργίου Ιωάννη τηλ. 6972873945 – e-mailjonis1979@yahoo.gr .
Θα απονεμηθεί κύπελλο για τον πρωταθλητή και μετάλλια για τους 3 πρώτους. Επίσης μετάλλια θα δοθούν στους σε ειδικές κατηγορίες κάτω των 18, και κάτω των 14 εφόσον υπάρχει ελάχιστος αριθμός 5 ατόμων στην ειδική κατηγορία.
 
5.    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Κων/νος Συγκούνας , οι διαιτητές θα ορισθούν από το αρμόδιο όργανο.
 
6.    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ
Οι δηλώσεις συμμετοχής όσων έχουν δικαίωμα αλλά και των τυχόν αναπληρωματικών πρέπει να υποβληθούν  στον κ. Παπαγεωργίου Ιωάννη τηλ. 6972873945 – e-mailjonis1979@yahoo.gr  το αργότερο μέχρι 18/6/2015.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή που αποχωρεί από πρωταθλήματα ή διεθνή τουρνουά ή παρακωλύει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, η ΕΣΟ έχει το δικαίωμα να αποκλείει τη συμμετοχή του από τα πρωταθλήματα της επόμενης χρονιάς καθώς και από τα διεθνή τουρνουά.
 
 
 
 
7.    ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Δεν επιτρέπονται αναβολές.
 
8.    ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:
α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (κριτήρια άρσης της)
 
 Αγώνες Μπαράζ
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα.
Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β,γ υπάρχει ισοβαθμία ανάμεσα σε περισσότερους από 2 σκακιστές, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ με σύστημα νοκ άουτ και κανονισμούς «ξαφνικού θανάτου» όπως περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο.
 
Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιούνται το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.
Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β,γ και δ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.
 
9.    ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και εκδικάζονται αμέσως από την επιτροπή ενστάσεων των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα 60 Ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στο διαιτητή των αγώνων. Σε περίπτωση έστω και μερικής δικαίωσης της ένστασης, το σύνολο του παραβόλου επιστρέφεται. Η εκδίκαση της ένστασης γίνεται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων που θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων.
 
10. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κατά σειρά:
. Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες με αθλητικό δελτίο ΕΣΟ που ανήκει στα Σωματεία της ΤΕΣΣΔΕ. Αθλητές που δεν ανήκουν σε σωματείο της ΤΕΣΣΔΕ μπορούν να αγωνισθούν εκτός συναγωνισμού για τον τίτλο.
 
11. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10€ για αθλητές της ΤΕΣΣΔΕ και 15€ για αθλητές που δεν ανήκουν σε σωματεία της ΤΕΣΣΔΕ. Για αθλητές κάτω των 18 ετών το παράβολο ορίζεται στα 5€. Τα χρήματα των παραβόλων διατεθούν για τα έξοδα της διοργάνωσης. Από το παράβολο συμμετοχής εξαιρούνται, ο περσινός πρωταθλητής και περσινή πρωταθλήτρια ΤΕΣΣΔΕ. Οι νέοι πρωταθλητές και νέες πρωταθλήτριες των κατηγοριών Κ18, Κ16, Κ14, Κ12, Κ10, Κ8 της ΤΕΣΣΔΕ.
12. ΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add